Završeni radovi u centru Popovače

Kraju su privedeni svi radovi u centru Popovače. Uz novo parkiralište izgrađeni su i uređeni prostori nove Gradska uprava i Trga I.

Naime, Grad Popovača zbog povećanja potreba u užem je centru pristupio izgradnji još jednog parkirališnog prostora sa 50-ak novih mjesta. On je smješten ispod tzv. Robne kuće, odnosno preko puta crkve,  a omogućuje da i postojeće bude prohodnije jer ima novi izlaz na Kutinsku ulicu tako da je frekvencija ulaska i izlaska veća.

Vrijednost radova izgradnje novog parkirališta u centru Popovače je 225 tisuća eura, a 35 600 eura za je investiciju grad ostvario od Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, dok je ostatak financiran iz gradskog Proračuna.

Vezano uz Trg I, istaknuti vrijedi kako su radovi nakon niza poteškoća napokon privedeni kraju. Ova investicija vrijedna je gotovo 465 tisuća eura, a uz funkcionalnost cilj joj je da doprinese i novoj vizuri užeg centra grada.

Uskoro slijedi i imenovanje trga, pa će dosadašnji Trg grofova Erdodya koji obuhvaća nekoliko ulica i javnih površina u centru grada biti podijeljen. Spomenuti Trg I planira se nazvati po „ocu domovine“, odnosno Trgom Ante Starčevića, a Trg II Trgom hrvatskih branitelja. „Na taj način dobit ćemo tri zasebne cjeline i omogućiti veću funkcionalnost“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.

Vezano uz Gradsku upravu, napomenuti treba kako bi sve službe trebale s radom u novom prostoru započeti kroz nekoliko dana. Novi prostor bit će daleko veći, funkcionalniji, pristupačniji i tehnički opremljeniji, a što će pružiti brže i kvalitetnije usluge svim građanima. Naime, riječ je o prostoru od oko 700m2 u kojem će biti sve gradske službe objedinjene u jednu cjelinu, a građanima s invaliditetom pristup će biti osiguran dizalom. Preseljenje će obuhvatiti i Gradsko vijeće, koje će također raditi u boljim uvjetima, a prostor nove Gradske vijećnice koristit će se i za druge svrhe, pojasnio je gradonačelnik.

U prostor sadašnje Gradske uprave, uz ured SIMORA-e, smjestit će se Ispostave HZZ-a i Policijske postaje Kutina, Matični ured te druge važne institucije koje su sada rasute po gradu, a u prostor Gradske vijećnice Odjel za djecu i mlade Knjižnice i čitaonice.