Vatrogasna vježba u Eko Moslavini

U gradskom komunalnom poduzeću Eko Moslavina danas je provedena vatrogasna vježba spašavanja unesrećene osobe i gašenja požara vozila. Vježbu je provela Javna vatrogasna postrojba Grada Kutine.

Zapovjednik JVP Grada Kutine Danijel Lipšanski rekao je kako je vježba dobra da se svi upoznamo s okruženjem, te da ljudi zaposleni u Eko Moslavini znaju kako se ponašati i kako odreagirati u ovakvim situacijama.

Direktor Eko Moslavine Danijel Husnjak ističe kako je ovo druga godina zaredom da tvrtka provodi vatrogasne vježbe te tom priliko pohvalio JVP Grada Kutine: „Prošle godine imali smo vježbu u situaciji požara na deponiji, ove godine požar kamiona u mehaničko radioni, a za iduću godinu ćemo isto nešto dogovoriti“.


  Po zakonskoj osnovi ovakve bi se vježbe trebale bar jednom u dvije godine odraditi u gradskim ustanovama, ističe zamjenik načelnice stožera Civilne zaštite Grada Kutine, Robert Kolenc. „Ovakva vježba pokazuje ne samo spremnost vatrogasne postrojbe nego i osposobljenost djelatnika gradskih trgovačkih društava u situacijama koje mogu ugroziti ne samo imovinu nego i ljude“. Dodao je kako je nedavno održana i vježba u Petrokemiji suradnjom tamošnje profesionalne vatrogasne postrojbe, JVP, DVD-a i CZ Grada Kutine.
 

„Kutina je grad industrije i ovakve vježbe su posebno bitne i za industriju, ali i za sve naše gradske ustanove. Civilna zaštita koordinira sve te aktivnosti u suradnji s javnom vatrogasnom postrojbom. Nadam se da će kroz ove vježbe i naši sugrađani osjećati sigurnost jer vježbi nikada nije dovoljno budući da imamo iskustva s olujnim nevremenom, ali i požarima tako da je ta sigurnost jako bitna“, zaključio je gradonačelnik Zlatko Babić koji je također prisustvovao vježbi.