Školsko županijsko natjecanje u nogometu u Popovači okupilo preko 400 učenika

U organizaciji Školskog sportskog saveza Sisačko- moslavačke županije, Popovača je bila domaćin prvog dana županijskog natjecanja u nogometu za djevojčice i dječake do 6. razreda.

Natjecanje je u dvorani OŠ Zorke Sever okupilo 11 ekipa djevojčica i 21 ekipu dječaka, ukupno 440 učenika, a otvorenim ga je proglasio predstavnik Ministarstva turizma i sporta Stjepan Crnokić. Okupljenu djecu, voditelje, suce i volontere pozdravili su i podršku im izrazili zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije Josip Šimunović, ravnateljica OŠ Zorke Sever Zvjezdana Martinec, ravnatelj OŠ Popovača Dražen Mlakar i predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije Davor Ivić. Posebna zahvala upućena je i predstavniku ŠNK Moslavac Andriji Ričku koji je pripremio terene za natjecanje i koordinirao organizaciju ovog susreta, a iznimno zadovoljstvo izraženo je činjenicom da su u natjecanju sudjelovali i učenici posebnih razrednih odjela. Program otvorenja svojom su izvedbom državne himne obogatili članovi Pjevačkog zbora OŠ Popovača pod voditeljstvom učitelja Dominika Domitrovića.

Grad Popovača je zajedno sa lokalnih OPG-ima za sve sudionike osigurao domaće jagode, jabuke i kiflice koji su podijeljeni u zdravom kutku.

Odigrana je 31 utakmica u grupama i 4 četvrtfinalne utakmice.

Polufinale koje će biti održano u Novskoj u petak, 3. svibnja izborile su ekipe djevojčica ŠSD VIDRIĆ, ZORA, SLAVONAC i NOVSKA te dječaci ŠSD VIKTOROVAC, RIBARI, POLET i GALA. Kako su zaključili organizatori, bio je to jedan prekrasan dan obilježen veselim druženjem s puno nasmiješenih dječjih lica.