Proslava sv. Florijana na području Velike Ludine

Povodom svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, Vatrogasna zajednica Općine Velika Ludina održala je mimohod vozila od Velike Ludine do Okola, a potom i svečano postrojavanje.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Velika Ludina Branko Moguljak  tom je prilikom podsjetio kako je zajednica osnovana 28. svibnja 1993. godine, te od tada, uz pomoć Općine, ali i brojnih sponzora i donatora, uspješno djeluje na ponos svih mještana Općine Velika Ludina. „Vatrogasna zajednica ima 9 društava, broji 641 člana, od čega ih je 85 operativnih. Relativno smo dobro opremljeni, i što se tiče vozila, ali i što se tiče zaštitnih sredstava i skupne opreme. Prošle godine su nabavljene dvije pumpe, no imamo još određenih potreba i nadamo se da će se i one zadovoljiti. Ponosan sam na sve kolege jer smo svim akcijama pristupili odgovorno te smo odradili sve što je bilo u našoj mogućnosti.“ – rekao je Moguljak.

Okupljene je vatrogasce tom prigodom pozdravio i načelnik Dražen Pavlović, a događaju je nazočila i saborska zastupnica Marijana Petir.

Načelnik Pavlović je izrazio zahvalnost vatrogaskinjama i vatrogascima na trudu i zalaganju kojim obavljaju svoje zadaće te što su uvijek na raspolaganju svojim sugrađanima, ali i na tome što su važni nositelji društvenih događaja u svojim mjestima. Najavio je i nastavak ulaganja, kako onih u opremu, tako i u objekte kojima se vatrogasci služe.

Nakon ovog susreta, okupljeni su se predstavnici DVD-ova od Vatrogasnog spremišta uputili prema Kapeli Krvi Kristove gdje je vlč. Josip Bulat služio svetu misu, a potom je bilo održano i prigodno druženje.