Poznata sva društva koja će sudjelovati na Županijskoj smotri u Martinskoj Vesi

Prema odluci stručnog povjerenstva, koja je obrazložena na Okruglom stolu nakon druge predsmotre folklora održane sinoć u „Narodnom domu” u Hrastovici, društvima odabranima na 41. Smotri folklora Moslavine, na Županijskoj smotri u Martinskoj Vesi, 8. lipnja, pridružit će se KUD „Moslavec” iz Volodera, KUD „Hrastovička gora” Hrastovica, KUD „Sunjanka” Sunja, HKUD „Poculica” Letovanić, te HKUD „Radost” Sela.

Podsjetimo, na Smotri u Kutini odabrana su društva u kategoriji izvornog folklora KUD „Mijo Stuparić“ Velika Ludina, KUD „Repušnica“ i KUD “Banova Jaruga” , koji će prezentirati folklornu građu svojih mjesta. U kategoriji koreografirani folklor predstavit će se KUD “Moslavina” Kutina, KUD “Ivančice”Kutina, KUD „Šubić“ Novska i Matica slovačka Međurić.

Obje smotre održane su u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ, pod pokroviteljstvom SMŽ i Ministarstva kulture i medija RH, te potporu Hrvatskog sabora kulture. Domaćin organizacije u Kutini bio je Gradski savez KUD-ova Grada Kutine, a u Hrastovici KUD “Hrastovička gora”.

U prosudbenoj komisiji bili su selektori Hrvatskog sabora kulture dr.sc. Tvrtko Zebec, zadužen za ples, mr. Tomislav Habulin, zadužen za glazbu i prof. Josip Forjan, zadužen za narodno ruho.