Olimpijski festival dječjih vrtića SMŽ

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, u Petrinji je 17. svibnja, održan 20. olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske za Sisačko-moslavačku županiju.

Događaj je okupio gotovo 300 predškolaca iz 7 dječjih vrtića s područja cijele županije, iz Kutine, Novske, Petrinje, Popovače, Lipovljana te dva vrtića iz Siska.

Prije početka natjecanja, sva vrtićka djeca su sa svojim odgojiteljicama sudjelovala u svečanom mimohodu. Nakon podizanja olimpijske zastave i paljenja olimpijskog plamena, 20. Olimpijski festival dječjih vrtića otvorio je župan Ivan Celjak koji je svim vrtićancima zahvalio na trudu kojeg su uložili u pripremu natjecanja, ali i na širenju pozitivnog sportskog duha. „Najvažnije je da se djeca druže, da se lijepo provode, da upoznaju nove prijatelje i naravno da mi podržavamo svake događaje u kojima sudjeluju naša djeca, jer naravno naša djeca su najvažnija.“ – rekao je župan.

Pozdravio ih je i predsjednik  Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije Marko Badrić istaknuvši kako je natjecanje organizirano prema programu Hrvatskog olimpijskog odbora te kako vjeruje da se među ovim mališanima krije i pokoji budući olimpijac.

Djeca su se natjecala u malom nogometu, skoku u dalj s mjesta, bacanju loptice u dalj, trčanju na 50 metara i štafeti 4×25 metara, a svi su na kraju natjecanja dobili medalje za sudjelovanje.

No, najbolji prema ukupnom broju bodova bili su mališani iz Dječjeg vrtića Sisak-stari, 2. mjesto pripalo je mališanima iz Dječjeg vrtića Kutina, a 3. mjesto predškolcima iz Dječjeg vrtića Sisak-novi.