Održana Županijska smotra učeničkih zadruga

Županijska smotra učeničkih zadruga Sisačko-moslavačke županije održana je 9. svibnja 2024. godine u OŠ „Braće Bobetko“ Sisak. Na smotri su sudjelovale 22 učeničke zadruge, a svaka od njih, ispunila je školski prostor smijehom, šarenilom boja te kreativnošću i originalnošću. 

U mnoštvu ukrasnih i uporabnih predmeta, ali i bogatom programu, osim zadrugara i njihovih voditelja, uživalo je i Stručno povjerenstvo koje je prema kriterijima vrednovanja na kraju odlučilo kako je 1. mjesto osvojila Učenička zadruga Lipa 1 (OŠ 22. Lipnja, Odjeli za učenike s teškoćama), drugo mjesto Učenička zadruga Leptirići (OŠ Braće Bobetko – škole domaćina), treće mjesto Učenička zadruga Goranka (OŠ I. G. Kovačić Gora), a četvrto Učenička zadruga VikSi (OŠ Viktorovac Sisak). Učeničke zadruge s moslavačkog područja za svoje su prezentacije zaslužile pohvale.

Najuspješnije učeničke zadruga našu će županiju predstavljati na 36. smotri učeničkih zadrugu RH koja će se održati od 24. do 27. rujna u Poreču.

Učenicima i mentorima  na sudjelovanju su zahvalili ravnateljica škole domaćina Karolina Čutuk te članovi prosudbenog povjerenstva Drago Franić i Željka Kleković Brajenović.