Održan 4. Županijski pleter

U Sisku je 5. svibnja, u organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ, održan 4. Županijski pleter.

Riječ je o manifestaciji na kojoj su nastupile folklorne i pjevačke skupine, tamburaši, glumci, književnici i likovni umjetnici amateri, koji su tijekom prošle godine postigli iznimne uspjehe svojim plasmanom na državne smotre ili manifestacije ili su postali nositelji najviših priznanja na manifestacijama koje je organizirala Zajednica kulturno-umjetničkih udruga SMŽ.

Publika je tako imala priliku uživati u nastupima dječjeg folklornog amsambla KUD-a „Moslavina“ Kutina, pjevačke skupine KUD-a „Ilova“ te nastupu odrasle folklorne skupine KUD-a „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine, a koji su predstavljali Moslavinu. Uz njih, nastupili su plesači i tamburaši FA „Etno Siscia“, Gradski tamburaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“ Sisak, KUD „Seljačka sloga“ Bobovac, HKUD „Radost“ Sela, „Kraluž“ Pjevačka skupina KUD-a „Posavina“ Budaševo te HPD „Slavulj“ Petrinja, dok su se razgledati mogli nagrađeni radovi Petrinjske udruge likovnih umjetnika „Petriart“, a svoj je uspješan rad predstavio i nagrađivani književnik Daniel Pavlić.

Svim sudionicima zahvalnice su uručili izaslanik župana Ivana Celjaka, državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić te predsjednica Zajednice Ivanka Roksandić.

“Čestitam vam na uspjesima i rezultatima koje ste ostvarili prošle godine na smotrama i manifestacijama. Hvala vam što odvajate svoje vrijeme i ulažete izniman trud kako bi na najbolji način prezentirali kulturno bogatstvo naše županije”, – rekao je tom prigodom Orlić.

Predsjednica Zajednice Ivanka Roksandić podsjetila je kako je Zajednica velika obitelj koju čini 80 udruga. “Županijski pleter je manifestacija posvećena upravo svima vama koji ste diljem Hrvatske promovirali našu županiju na čemu vam zahvaljujem. Zahvaljujem i Sisačko-moslavačkoj županiji na financijskoj potpori” – rekla je Roksandić.