Obilježen Dan državnosti

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Mjesnom groblju u Popovači, odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima u povodu obilježavanja Dana državnosti.

Okupljene predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Grada Popovače i nazočne gradske vijećnike, pozdravio je gradonačelnik Josip Mišković zahvalivši im što svojim odazivom kontinuirano doprinose očuvanju uspomene na žrtvu te promicanju vrijednosti i digniteta Domovinskog rata.
U povodu obilježavanja Dana državnosti, gradonačelnik je uputio čestitku sljedećeg sadržaja:

“Uz obilježavanje Dana državnosti prisjećamo se konstituiranja prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i povijesne uloge Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća.
U prigodi obilježavanja 34. godišnjice hrvatske državnosti, iskazujemo svoju zahvalnost i duboko poštovanje svima koji su dali doprinos stvaranju slobodne i nezavisne Domovine, a prije svega onima koji su za Hrvatsku dali ono najvrijednije, svoje živote. Svim građankama i građanima u ime svojih suradnika i u svoje osobno ime čestitam Dan državnosti, najvećeg hrvatskog praznika i simbola uspostave hrvatske države, slobode i demokracije”.