Gradsko vijeće Popovače održalo 31. sjednicu

Gradsko vijeće Popovače elektronskim je putem održalo svoju 31. sjednicu.

Tom prilikom većinom glasova vijećnici su usvojili Suglasnost za prijavu projekta „Spojna cesta od Kolodvorske do Sisačke ulice“ na natječaj financiran EU sredstvima.

„Prolazak na natječaju osigurava 80% sredstava za realizaciju spomenute investicije. Prijava nam je stoga bila važna, jer ako dobijemo ostvarimo planirana sredstva, ta će se investicija lakše i brže realizirati. To je jedna od važnijih investicija u Gradu budući da će se uz tu prometnicu, uz OŠ Zorke Sever graditi i novi Dječji vrtić za koji su osigurana sredstva. Također, na tom se dijelu planira i završetak Sportskog centra Moslavac, ali i izgradnja novog Vatrogasnog doma kako bi se formirala i Javna vatrogasna postrojba.“ –pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.  

Podsjetimo, riječ je o 3., ujedno i posljednjoj fazi projekta obilaznice. Uz rasterećenje cestovnog prometa u centru grada, njezin će završetak povećati i sigurnost prometovanja pješaka i biciklista, budući da će se uz novu, modernu prometnicu nalaziti i pješačko-biciklistička staza.