Festival vina MoslaVina 24. i 25. svibnja u Kutini

U petak i subutu u Kutini, na glavnom gradskom trgu dr. Franje Tuđama bit će održana 30. izložba vina izvornih hrvatskih sroti MoslaVina. Izložbu organiziraju Udruga vinogradara i voćara Moslavine Lujo Milaužić Kutina i Turistička zajednica Grada Kutine. Izložbu je najavila direktorica Turističke zajednice Ivana Grdić.

Ivana Grdić, direktorica Turističke zajednice Grada Kutine

Izložba MoslaVina u protekla tri desetljeća promoivrala je izvorne hravtske sorte vine, a među njima posebno Škrlet. Klonskom selekcijom moslavački su vinari oživjeli izvornu sortu vina iz Moslavine. Uz izložbu MoslaVina vinogradari i vinari su učil i napredovali u proizvodnji vina te je podignuta i razina vinske kulture. Tako su vina iz Moslavina danas prepoznatljiva po kvaliteti, a Škrlet je postao najvažnija izvorna sorta kontinentalne Hrvatske.

     Ove godine na izložbi će biti predstavljeno 13 izvornih sorti hrvatskih vina sa ukupno 154 uzorka uzorka. Krešimir Lenić, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Moslavine Lujo Miklaužić posebno je zadovoljan zastupljenošću Škrleta.

Krešimir Lenić, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Moslavine Lujo Miklaužić Kutina

I ove godine uz izložbu i festival vina MoslaVina bit će organizirani brojni edukativni i zabavni sadržaji. Stručne i zabavne radionice, vođene degustacije vina itd. Programom je zadovoljan i gradonačelnik Zlatko Babić.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Otvorenje Festivala vina Molavina u petak je u 17:30, a program se nastavlja i u subotu. U zabavnom programom koncerte će održati Parni Valjak i Novi fosili.