Čestitka gradonačelnika u povodu Dana državnosti

Ususret Danu državnosti Republike Hrvatske kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući je samostalnom i neovisnom državom, gradonačelnik Zlatko Babić uputio je čestitku svim sugrađanima.

„Drage Kutinčanke i Kutinčani,

Konstituiranjem prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine i ulogom Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti omogućeni su uvjeti za stvaranje suvremene Republike Hrvatske za kojom je hrvatski narod stoljećima težio. Razdoblje stvaranja samostalne, demokratske i suvremene Hrvatske tijekom i nakon Domovinskog rata pokazalo nam je koliko zajedništvom i jedinstvom možemo puno toga postići. Razdoblje je to, koje je uistinu vrijedno spomena jer smo se u tom vremenu zajedno uspjeli izboriti za slobodu, istinu, mir i demokratske vrijednosti. Na današnji dan trajno je ispisana hrvatska povijest, koje se s ponosom prisjećamo i posebno ističemo zahvalnost, ali i pijetet prema hrvatskim braniteljima i civilima koji su hrabro, odlučno i ustrajno stali u obranu Domovine u najtežim vremenima. Neka nam oni danas i u budućnosti budu primjer koliko se zaista vrijedi žrtvovati za dobrobit i korist hrvatskog naroda, našeg Grada i Domovine.

Dragi sugrađani, u svoje osobno ime i ime Grada Kutine, čestitam Vam Dan državnosti Republike Hrvatske. Također, povodom blagdana Tijelova upućujem Vam čestitke uz želju da ovaj dan provedete u miru, radosti i zajedništvu svoje obitelji i svojih bližnjih.“

Gradonačelnik, Zlatko Babić,dipl.ing.