Privodi se kraju ugradnja dizala na Odjelu za gerontopsihijatriju

Kraju se približavaju radovi izgradnje dizala za osobe smanjene pokretljivosti na Odjelu za gerontopsihijatriju u Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ Popovača. Riječ je o projektu vrijednom 261.102,06€ čijom će se provedbom znatno poboljšati kvaliteta usluge pacijentima, ali i olakšati rad medicinskog osoblja.

Radovi su započeli izgradnjom pristupne ceste koja će omogućiti pristup sanitetskim vozilima do dizala, nakon čega je postavljen konstrukcijski dio dizala. Građevinski radovi su u završnoj fazi te kroz nekoliko dana slijedi ugradnja dizala i završno uređenje okoliša. Projekt se u potpunosti financira iz proračuna Sisačko-moslavačke županije.

„Kad završi obnova potresom stradalih dijelova sustava, oslobodit će se i vrijeme i energija, naravno i financijska sredstva za ulaganje u Neuropsihijatrijsku bolnicu „Dr. Ivan Barbot“ Popovača i narednih godina slijede značajnija ulaganja, prije svega u ljudske resurse, opremu i infrastrukturu“ – ističe župan Ivan Celjak i pohvaljuje rad ove ustanove.