Priprema se zemljište za gradnju sportske dvorane

Započeli su pripremni radovi na zemljištu gdje će se graditi nova sportska dvorana „Franjo Mihalić“ u Velikoj Ludini.

Naime, Općina Velika Ludina u proteklih je nekoliko godina kupila dva zemljišta za tu namjenu, a sada su ona u potpunosti očišćena. Uklonjena je stara i dotrajala kuća, kao i drveće, a čime su omogućeni daljnji rado vezani uz samu pripremu i provedbu gradnje dvorane. 

Općina Velika Ludina iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti ostvarila je bespovratna sredstva u visini od 6 milijuna i 153 tisuće eura dok će ostatak od oko 400 tisuća eura financirati vlastitim sredstvima.

„Gradnja Sportske dvorane jedan je od strateških ciljeva i planova Općine. Ona će služiti za unapređenje sportskih i kulturnih aktivnosti te će poboljšati životne uvjete svim stanovnicima naše općine, a najviše djeci i mladima. Nakon ovih pripremnih radova na samom zemljištu sada slijedi provođenje postupka javne nabave za izbor izvođača radova, a potom i ugovaranje gradnje te sama gradnja koja će trajati minimalno dvije godine.“ – ističe načelnik Dražen Pavlović i zaključuje kako će ovo biti najveći projekt u povijesti Općine.