Održana skupština SNK Moslavac

Sportski nogometni klub Moslavac održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj su predstavljena Izvješća za prošlu godinu, kao i planovi za 2024.

„Seniorska ekipa osvojila je naslov prvaka 1. ŽNL te je stekla pravo sudjelovanja u natjecanju IV. NL središta B, a što je najveći uspjeh s rezultatske strane. S obzirom na infrastrukturne nedostatke igrališta, kako bi zadovoljili propozicije natjecanja odradila se zamjena čeličnih golova aluminijskima, zamjena zidanih kućica kućicama od pleksiglasa te su se kućice pomaknule na propisanu udaljenost od glavnoga terena, postavljen je semafor i dva kontejnera kako bi zadovoljili potreban broj prostorija.

Klub broji 148 registriranih igrača i igračica. Kontinuirano su se tijekom sezone održavali redovni treninzi uz vodstvo stručnih trenera. Kako na travnatoj podlozi glavnog i pomoćnog terena tako i u sportskoj dvorani i na umjetnoj travi, dok su se natjecateljske utakmice odigravale prema unaprijed dogovorenom rasporedu.

Ekipa prstića se natječe pod vodstvom Luke Krizla koji je diplomirani kineziolog te je najbolji mogući izbor za početni razvoj malih sportaša, što pokazuje razvoj mališana, a i reakcije roditelja. Ekipa se natječe na županijskoj razini. Ekipe limača i mlađih pionira su tijekom godine doživjele nekoliko promjena na trenerskoj klupi, s čime nismo zadovoljni, ali su sve situacije s trenerima bile na koje mi kao klub nismo mogli utjecati. Na posljetku je ekipu limača završetkom nogometne akademije preuzeo naš dugogodišnji igrač Domagoj Malekinušić. Obje se ekipe natječu u ligi pod okriljem županijskog saveza, te je ekipa mlađih pionira pod vodstvom trenera Andrije Rička osvojila naslov županijskog prvaka. Početkom jesenskog dijela trener Ričko je po prvi puta u povijesti kluba oformio žensku ekipu. Skupio je jednu vrijednu grupu djevojčica koje se trude i treniraju, te se natječu u 2. HNLŽM za kadetkinje.

Ekipa starijih pionira pod vodstvom trenera Tomislava Palaića osvojila je drugo mjesto u županijskoj ligi, ali je s obzirom na bolji zbroj bodova mlađih i starijih pionira u kvalifikacije za regionalnu ligu išla Mladost Petrinja. Kao kvaliteta rada pokazatelj nam je i da su nam mladi igrači pod konstantnim vrbovanjem okolnih klubova čije se mlađe kategorije natječu u višim ligama. Tako da nam je u protekloj godini 8 mladih igrača završilo u Moslavini i Segesti. Ekipa juniora pod vodstvom trenera Milana Radmana završila je sezonu 22/23 u NS Kutina kao drugoplasirana, te je nastavila natjecanje u tom prvenstvu gdje je trenutačno prvoplasirana. Velika većina igrača ekipe juniora participira i u novooformljenoj ekipi kadeta pod vodstvom trenera Maria Moštaka koja je također prvoplasirana u ligi pod okriljem Zagrebačke županije, s obzirom da u našoj županiji nema kadetske lige.

Ekipa seniora je proljetni dio sezone je odradila pod vodstvom trenera Viktora Špišića, dok ju je u jesenskom dijelu preuzeo trener Davor Kunert.

Svakoj kategoriji mlađih uzrasta osigurala se hrana i osvježavajuće piće pri odlasku na gostujuće utakmice te se prilikom organizacije domaćih utakmica seniorske ekipe svaki puta počastilo obje ekipe hranom i pićem, za što bi se naročito zahvalio svim prijateljima kluba na pripremi jela.

S obzirom na dvije novooformljene ekipe mladeži te ulazak seniorske ekipe u viši rang natjecanja, cijela razina kluba se podigla preko noći za nekoliko razina više, te se krajnjim naporima trudimo sve posložiti da funkcionira, što nije baš tako lako i jednostavno, ali nam volje ne manjka, no potrebno je vrijeme i razumijevanje.

Zahvaljujem se svim članovima IO, trenerima i posebno roditeljima bez kojih sigurno ne bi bili u mogućnosti odigrati sve utakmice i ostvariti vrlo kvalitetne rezultate. Također, posebno se zahvaljujemo financijskim donacijama tvrtki i osobama bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Zahvaljujem se predsjedniku Nogometnog saveza SMŽ Davoru Iviću i Nogometnom središtu Kutina predvođenim Mirkom Letićem na odličnoj suradnji i potpori.

Posebno bi se zahvalio gradonačelniku Josipu Miškoviću kao predstavniku Grada Popovače, dogradonačelniku, gradskim vijećnicima i ZŠUGP koji su najzaslužniji za poboljšanje uvjeta nogometnog kluba Moslavac Popovača, ulaganjem u uređenje terena i izgradnju svlačionica te podržavaju naš rad i njegovo djelovanje. Na kraju zahvaljujem se svim igračima i igračicama i onim malima i onim velikima koji svojim radom, trudom i zalaganjem opravdavaju ovaj naš trud i uložena sredstva. I čine nas ponosnima gdje god da se pojavimo, kako rezultatima, ali što je puno bitnije pristupom i ponašanjem“ – istaknuo je predsjednik kluba Mario Štibrić.

Što se tiče planova za tekuću godinu naglašeno je kako je najvažnije osigurati potrebne financijske uvjete za sudjelovanje svih kategorija SNK MOSLAVAC na sportskim natjecanjima, te organizaciji i vođenju natjecanja. Također, cilj kluba je kontinuirani rad i briga o svim pogonima, što će podići razinu kvalitete nogometne igre, naročito s mladima u Školi nogometa koja broji preko 120 članova mladeži, a nadaju se nastavku dobrih rezultata svih ekipa, te ostanak seniorske ekipe u IV. NL.

Što se tiče turnira u planu im je organizirati turnire Pogona Prstića i Limača u lipnju 2024., te noćni turnir seniorskih i veteranskih ekipa „U srcu Moslavine“ – kao ljetni turnire. Zimske turnire kako mlađih kategorija, tako i seniorskih ekipa planiraju organizirati u sportskoj dvorani OŠ Zorke Sever.

Ispred Grada Popovače skupštini je nazočio i klubu na odličnom radu čestitao zamjenik gradonačelnika Grada Popovače Lovro Miklaužić.