Održan sastanak sa predsjednicima i zapovjednicima svih vatrogasnih društava u sastavu Zajednice

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak sa predsjednicima i zapovjednicima dobrovoljnih vatrogasnih društava te vodstvom gradske Vatrogasne zajednice.

Tom prilikom pozvao je okupljene na suradnju u cilju rješavanja problema nastalih uslijed poništenja nedavno održane izborne skupštine.

Zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Vlado Zajec izvijestio je predstavnike Društava o postupku provedbe Javnog natječaja za izbor zapovjednika kao i o smjernicama daljnjih aktivnosti dobivenima od strane tajnika Županijske vatrogasne zajednice i savjetnice za udruge iz UO za opću upravu SMŽ. „Moramo naglasiti da nakon poništenja izborne skupštine VZ-a nije ni u kojem pogledu narušena operativna spremnost Zajednice, ali se zbog neusvajanja Financijskog plana i neovlaštenosti vodstva javljaju određeni problemi stožernim društvima koji se tiču isplate sredstava.“ – napomenuo je Zajec.

Tajnik Vatrogasne zajednice Dražen Kocet izvijestio je sudionike sastanka o zaprimljenom Rješenju Upravnog nadzora kojim je pravna služba Hrvatske vatrogasne zajednice potvrdila da u Statutu Zajednice nisu nađene nepravilnosti odnosno da je isti u skladu s važećim zakonskim propisima.

Na sastanku je kao termin održavanja izvanredne izborne skupštine na kojoj će se birati novi predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice definiran 19. travnja.