Novi centar zbivanja u kulturi -projekt Sisačko-moslavačke županije

U središtu grada Siska, Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Ministarstvom kulture i medija, gradi odgojno-obrazovni i kulturni centar, dajući tako zgradi, kojom se koristilo Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo pravosuđa i uprave, novu namjenu i oplemenjujući je posve novim sadržajima.

Na inicijativu županije, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ustupilo joj je zgradu u Rimskoj ulici 19 i na taj način omogućilo da se u centru Siska stvori reprezentativni kompleks.

Obnovu ove zgrade provodi Sisačko-moslavačka županija, a radovi u iznosu od 11,7 milijuna € financiraju se iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Nakon završetka obnove Sisak će dobiti dječji vrtić za oko 45 djece kao pilot-projekt Sisačko-moslavačke županije. U kompleksu zgrada će se nalaziti i učionice za glazbenu školu, galerija, uredi za djelatnosti iz područja kulture i sobe za gostujuće umjetnike.

Ovo je još jedan projekt Sisačko-moslavačke županije koji se provodi uz potporu Ministarstva kulture i medija kojim se želi revitalizirati ovo područje prije svega radi osiguravanja pozitivnog okruženja za ostanak mladih obitelji na području Županije.