Skupština DVD-a Šartovac

DVD Šartovac izrazito je aktivno društvo te se ističe svojim radom u Vatrogasnoj zajednici Grada Kutine. Rečeno je to na 91. redovnoj godišnjoj skupštini društva, koje okuplja sve više djece i mladih. Uz potporu ostalih udruga u društvu zajedno su dali novi zamah društvenom životu u Šartovcu. Tako iduće godine uz pomoć Grada Kutine pripremaju i projekt izgradnje dječjeg igrališta.
Vatrogasci iz Šartovca istaknuli su se i u svojoj plemenitoj misiji te su sudelovali u nizu intervenciji pomoći građanima i spašavanja njihove imovine. Grafđani su im zahvalili na nesebičnoj pomoći u saniranju šteta u velikom neveremnu prošlog ljeta.
Željko Gršeta, zapovjednik DVD-a Šartovac istaknuo je kako su u 10 dana nakon nevremena sudjelovali u 45 intervencija. Spašavali su imovinu građana i u urbanoj poplavi koja se dogodila u Kutini u lipnju prošle godine. U nevremenu je oštećeno i spremište DVD-a što je sanirano.
Zapovjendik je istaknu vrlo uspješan rad s djecom i mladima koji su sudjelovali na brojnim natjecanjima. Također ui Šartovcu daju veliku pozornost obuci i osposobljavanju vagrogasaca. Tako u društvu imaju 19 operativnih vatrogasaca. Trojica su osposobljeni za bolniča, a dvojica za rad s vaplikacijama. U Šartovcu su ponosni na vatrogasca Luku Bartoleca koji je osposobljen za rad u helikopterskom vodu vatrogasnih intervencija. U planu je i nabava novog kombia.
Predsjednik DVD-a Šartovac Igor Burić podsjetio je kako se stalno radi i u obnavljanju i nabavi nove opreme te je istaknuo kako je uz pomoć Fonda nabavljeno dosta opreme. Tako će se nastaviti i ove godine. U planu je i obnova vatrogasnog spremišta koje će preimenovati u Vatrogasni dom Radić Houf u spomen na pale hrvatske branitelje, članove DVD-a Šartovac.
Delegat VZG Kutina Danije Lipšanski pohvalio je rad DVD-a te je istaknuo kako je riječ o izrazito aktivnom društvo koje ostvareuje veliki napredak te mogu biti primjer ostalim DVD-ima.
Vatrogascima je zahvalio i Drago Šparavac, predsjednik VMO Šartovac te Robert Kolenc, izaslanik gradonačelnika Kutine.