“Škola u gostima” i “Noć s Andersenom” – ovoga tjedna u Knjižnici

Knjižnica i čitaonica Kutina ovoga tjedna organizira dva događaja namijenjena djeci. Ravnateljica Knjižnice i čitaonice Suzana Pomper najavila je tom prilikom „Školu u gostima“ i „Noć s Andersenom“. Prvi od događaja održat će se 20. ožujka s početkom u 18 sati. Školu u gostima Knjižnica organizira petu godinu, rekla je ravnateljica Suzana Pomper:
 “Vidjeli smo da ima puno točaka mladih talentiranih učenika, bilo glumaca, pjevača, plesača, koje zapravo nitko ne vidi osim komisije LiDrana ili neke priredbe u školama. Mi smo odlučili prikazati široj javnosti što se sve u školama radi u vrijeme slobodnih aktivnosti“. Odazvale su se gotovo sve škole i program će biti zanimljiv.
 

U petak 22. ožujka bit će održana popularna „Noć s Andersenom“. Događaj je to za koji se mjesta brzo popune, među ostalim i zbog malog kapaciteta knjižnice, koja može osigurati desetak mjesta. „Nastojimo zato da nam svake godine dođu djeca koja dosad još nisu sudjelovala u ovom događaju.

-Program je svake godine drugačiji, te tako ove godine imamo radionicu Paint and Juice, po uzoru na Paint and Wine za odrasle. Radionicu će voditi Tena Grgić, Artena. Bit će tu još iznenađenja koja nećemo otkriti, uz tortu, pričanje bajki i jutarnji program. Sve se to događa uz čitanje najpoznatijih Andersenovih djela, ističe ravnateljica.

  Noć s Andersenom obilježavaju Knjižnice diljem svijeta što govori da su njegove bajke, usprkos brojnim izazovima mdernih vremena, i dalje aktualne i prije svega poučne.