Preminuo dugogodišnji prijatelj Kutine, Albert Hof

U 92. godini života, 20. veljače 2024. godine, preminuo je višegodišnji predsjednik Skupštine Okruga Main-Kinzig i dugogodišnji prijatelj Grada Kutine Albert Hof.


Okrug Main-Kinzig i Kutinu veže dugogodišnje partnerstvo i prijateljstvo koje datira još od 1972. godine. Međutim, tek je 06. listopada 1992. godine i službeno potpisan Sporazum o prijateljstvu i partnerstvu .

Tijekom proteklih 30 godina, suradnja je intenzivno obuhvaćala razne programe na kulturnom, sportskom i gospodarskom planu, a pokretačka snaga i dobri duh zajedničke suradnje je bio upravo g. Albert Hof.

Kontakti s brojnim partnerskim regijama i Hrvatskom bili su mu posebno bliski. Za vrijeme Domovinskog rata redovito je pratio prijevoz humanitarne pomoći u  Kutinu  i održavao bliske kontakte dugi niz godina s brojnim kutinčanima.

Prilikom svakog posjeta Kutini uručivao je donacije udrugama i pojedincima kojima je to bilo potrebno.

Gradonačelnik Zlatko Babić uputio je županu Okruga Main-Kinzig Thorstenu Stolzu brzojav sućuti u kojemu je između ostaloga napisao: „ Grad Kutina će pamtiti  njegov vedar duh, iznimnu energija, humanost i veliko srce.“ (izvor: kutina.hr)