Čestitka gradonačelnika uz Međunarodni dan žena

U povodu Međunarodnog dana žena gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

Poštovane i drage sugrađanke,

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka diljem svijeta kako bi se podsjetili, ali i zahvalili vama ženama na svemu što činite za nas, čime oplemenjujete naše živote te kako bismo zajednički proslavili sva vaša postignuća u borbi za ravnopravnost.

Iako je zaista učinjen velik korak ka ravnopravnosti, borba za prava i položaj žena još uvijek traje. U pojedinim područjima, ali i na određenim razinama postoje sfere u kojima se osjeti nejednakost i na svima nama je dužnost ukidanja te nejednakosti.

Danas se stoga prisjećamo svih žena koje su utjecale na naše društvo, mijenjale ga iz korijenja, ali i dajemo vjetar u leđa svim ženama da nastave tim putem neustrašivo za bolje sutra. Borba za jednakost je jedna od najvažnijih borbi u našem životu i trajati će sve dok se svima ne omoguće jednaki uvjeti za život i rad u svim područjima.

Povodom Međunarodnog dana žena koji budi svijest o položaju žena u društvu, njihovim borbama protiv diskriminacije, za ravnopravnost i jednake uvjete života i rada, svim sugrađankama, djevojkama i ženama koje svakodnevno svojim predanim radom, brigom za obitelj i dom, svojim glasom i društvenom aktivnošću pridonose razvoju modernog i razvijenog grada Kutine u ime svojih suradnika i u svoje osobno ime od srca čestitam Dan žena.

Neka 8. ožujka bude samo jedan od dana kada vam trebamo iskazivati zahvalu za vaš svakodnevni trud, ljubav, požrtvovnost, nesebičnost i potporu.


                                                                                           Gradonačelnik
                                                                                           Zlatko Babić, dipl. ing.