Županija povećala plaće pomoćnicima u nastavi, uručene potvrde o edukaciji za 30 novih pomoćnika

Trideset novih pomoćnika u nastavi, koji rade u školama kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija primilo je potvrde o uspješno završenom programu edukacije pomoćnika u nastavi. Edukaciju za pomoćnike u nastavi proveo je Učiteljski fakultet u Petrinji. Potvrde je uručio župan Ivan Celjak koji je čestitao novim pomoćnicima i zahvalio im na trudu kojeg ulažu pomažući učenicima s teškoćama u razvoju.

„Želim vam zahvaliti što ste odlučili svoje vrijeme, znanje, vještine i sposobnosti usmjeriti na pomoć u nastavi učenicama i učenicima županijskih škola. Sisačko-moslavačka županija ima osobit senzibilitet prema djeci i nastojimo osigurati što kvalitetnije uvjete za provođenje nastave i za edukaciju naše djece“ – rekao je župan Celjak i dodao kako je Sisačko-moslavačka županija od 1. siječnja ove godine povećala plaće za sve pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike u županijskim školama.

„Plaće su s 5,41 euro po satu povećane na 6,19 eura bruto po satu za što smo u proračunu izdvojili dodatnih oko 150 tisuća eura, a ukupno za program pomoćnika u nastavi izdvajamo oko 1,3 milijuna eura. Imamo 156 pomoćnika u nastavi, te smo po tom broju četvrti u Hrvatskoj.“ – pojasnio je župan.

Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u 22 osnovne i 7 srednjih škola, kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija, ove se školske godine provodi kroz županijski projekt „Jednake mogućnosti“ kojemu je cilj povećanje socijalne uključenosti i integracije 165 učenika s teškoćama u razvoju.