U NPB “Dr. Ivan Barbot” i dalje stižu novi liječnici

Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača u posljednje dvije godine bilježi sve veći interes liječnika i drugog medicinskog osoblja koji žele raditi i stručno se usavršavati u ovoj ustanovi.

Tijekom 2022. i 2023. godine stručni medicinski kadar bolnice povećan je za 46 djelatnika, od čega je njih 30 visoke i više stručne spreme iz područja medicine, medicinske biokemije, psihologije, socijalnog rada, logopedije, radne terapije i slično te 16 medicinskih sestara/tehničara.

Veliki je značaj dolazak 14 liječnica i liječnika koji su u NBP dr. Ivan Barbot Popovača stigli iz drugih zdravstvenih ustanova na rad ili specijalizaciju, a pozitivan trend dolaska liječnika nastavljen je i u ovoj godini.

NOVI LIJEČNIK U POLIKLINICI ZA NEUROLOGIJU I NEUROFIZIOLOGIJU

Ovih dana timu liječnika u Poliklinici za neurologiju i neurofiziologiju pridružio se i dr. Tomislav Baica, spec. neurolog, subspecijalista epileptolog, koji je u NPB dr. Ivan Barbot Popovača došao iz druge zdravstvene ustanove s područja Krapinsko-zagorske županije.

Motiviran preporukama drugih liječnika, uvjetima rada te mogućnošću kontinuirane edukacije i stručnog napredovanja dr. Baica ističe kako je i dobra prometna povezanost, odnosno organizirani bolnički prijevoz na relaciji Zagreb-Popovača-Zagreb, također jedan od važnih razloga što je svoju profesionalnu karijeru odlučio nastaviti u bolnici u Popovači.

Ovdje sam kratko vrijeme i još uvijek skupljam prve dojmove koji su za sada pozitivni. Organizacija rada je na visokoj razini što mi je jako bitno. Također, jedan od bitnih razloga zbog kojih sam došao ovdje raditi je i organizirani prijevoz koji nam osigurava bolnica. Iz Zagreba do Krapine sam putovao javnim prijevozom te sam uvijek brinuo kada i kako ću stići na posao, hoće li zbog vremenskih uvjeta biti kašnjenja i slično“, rekao je dr. Baica.

Župan Ivan Celjak istaknuo je kako je, osim ulaganja u infrastrukturu, osobito važno ulagati u osoblje bolnice. 

U razgovoru s liječnicima, koji su u posljednje dvije godine došli u našu bolnicu u Popovači, saznao sam upravo od njih kako ovdje imaju izvrsne uvjete za osobni razvoj, ali i nastavak njihove profesionalne karijere. Naš cilj je privući što više kvalitetnog medicinskog i nemedicinskog osoblja, ali i uvođenje novih sadržaja kojima ćemo podići kvalitetu liječenja pacijenata. Nastavljamo i dalje ovaj pozitivan put prema daljnjem razvoju našeg županijskog zdravstvenog sustava“, rekao je župan Celjak.

SMANJENA ČEKANJA NA NEUROLOŠKE PREGLEDE

Dolaskom novih liječnika i medicinskog osoblja u Polikliniku za neurologiju i neurofiziologiju kvaliteta liječenja neuroloških bolesti bit će podignuta na još višu razinu, ističe ravnateljica NPB-a dr. Ivan Barbot Popovača Marina Kovač.

Dolaskom novih specijalista omogućujemo smanjenje lista čekanja, što je itekako važno za pacijente koji će neurološke preglede i dijagnostiku moći obaviti u što kraćem roku i tako poboljšati ishod liječenja i smanjiti moguće komplikacije bolesti. Cilj je u skoroj budućnosti uvesti i nove dijagnostičke postupke te time poboljšati kvalitetu liječenja neuroloških bolesti i poremećaja za bolesnike koji u ovu bolnicu dolaze ne samo iz Sisačko-moslavačke županije, već i iz drugih okolnih županija“, rekla je Kovač.

Neurološka djelatnost u ovoj bolnici ima dugu tradiciju, od 1968. godine kada je nabavljen prvi EEG uređaj. Danas u Poliklinici za neurologiju i neurofiziologiju radi tim od pet specijalista neurologa i dvoje specijalizanata te tri medicinske sestre, a u sklopu Poliklinike radi EEG laboratorij, EMNG laboratorij, ambulanta za ultrazvuk te ambulanta za bol i akupunkturu.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA NASTAVLJA S ULAGANJIMA U NPB POPOVAČA

Sisačko-moslavačka županija do sada je obnovila 6 objekata NPB dr. Ivan Barbot te nastavlja s daljnjim ulaganjima. Započeli su pripremni radovi na ugradnji vanjskog panoramskog dizala uz zgradu VII. Odjela za gerontopsihijatriju,

Radovi su započeli izgradnjom pristupne ceste koja će omogućiti pristup sanitetskim vozilima do dizala, a ugradnjom dizala znatno će se poboljšati kvaliteta usluge pacijentima, ali i olakšati rad medicinskog osoblja. Vrijednost radova, koji se financiraju iz županijskog proračuna, iznose 261.102,06 EUR s PDV-om.

Iako je prioritet obnova objekata oštećenih u potresu, potrebno je kontinuirano ulagati i u nadogradnju i dodatno poboljšanje uvjeta u svim našim zdravstvenim ustanovama. Važno nam je našim pacijentima omogućiti najkvalitetniju zdravstvenu skrb, a zdravstvenim djelatnicima još bolje uvjete rada“, zaključio je župan Celjak.