Počela gradnja nove stambne zgrade u Kutini

U Kutini je počela gradnja stambene zgrade sa 19 stanova za privremeni smješta na potresom pogođenom području. Kamen temeljack položio je Branko Bačić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Vrijednost je investicije 2,8 mln eura. Rok završetka četverokatnice sa stanovima veličine od 1-sobnih do 4-sobnih je 12 mjeseci. Nova zgrada u ulici Bartola Kšića, u blizni gimnazije i prvih POS-ivh zgrada u Kutini.
Povelju za kamen temeljac potpisali su ministar Bačić i Drago Hristov, driektor APN-a:

Dragan Hristov, direktor APN-a

Graondačelnik Kutine Zlatko Babić podsjetio je kako je prošlog proljeća u Kutini otvorena jedna APNH-ova stambena zgrada sa stanovima za hrvatske branitelje i mlade obitelji. Stoga je je izrazio zadovoljstvo nastavkom suradnju s Vladom RH i Ministarstvom te je dodao tko će biti smješten u novoj zgradi.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Župan Ivan Celjak podsjetio je kako se na području županije gradi 36 novih stmbenih grada te je izrazio zadovoljstvo što se jedna gradi i u Kutini.

Ivan Celjak, župan SMŽ

Zbrinjavanje građana čiji su domovi oštećeni u potresu i pomoć u rješavanju stambenih pitanja obitelji najveća je vrijednost ovog projekta, ali nije jedina, naglasio je ministar graditeljstva Branko Bačić.

Branko Bačić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Ministar Branko Bačić najavio je kako će tijekom ožujka Vlada RH predstaviti Nacionalni plan stambene politike. „Prvi je to strateški dokument Republike Hrvatske i njime ćemo odogovoriti na zahtjeve mladih sugrađana u porebu za kupnjum tana ili uzimanjem stana u najam. Nizom mjera u tom planu nastojat ćemo raznim mjerama i novim modelima staviti u funkciju 400,000 praznih tanova.“, zaključio je ministar Branko Bačić.