Otvorena izložba Josipe Benac “Šareni let”

U Knjižnici i čitaonici Popovača otvorena je likovna izložba „Šareni let“ autorice Josipe Benac.

Kako je pri otvorenju naglasila ravnateljica Knjižnice Ivana Vlašić, riječ je o prvoj većoj samostalnoj izložbi popovčanke Josipe Benac kojom je unijela osvježenje, radost i veselje u prostor Knjižnice.

Josipa Benac članica je PULS-a „Moslavački štrk“, pohađala je nekoliko tečajeva i radionica slikanja i crtanja pod vodstvom akademskih slikara. Od 2010. godine aktivnije se bavi tom vrstom umjetnosti, sudjelovala je na više od 70 skupnih izložbi, mnogim likovnim kolonijama i radionicama. Teme njezinih radova su raznovrsne, od realizma do apstrakcije, a najdraže su joj tehnike ulje na platnu i ugljen.

„Josipa Benac umjetnica je mlađe generacije, koja u svom likovnom radu vizualnim varijacijama povezuje figurative i apstraktne motive. Njezin umjetnički izraz često je blizak simbolizmu kojim suptilno predstavlja emocije, čežnju, radost, unutarnja duhovna stanja i svoju razigranu maštu. Kroz razvoj svog likovnog rukopisa istražuje samu sebe, svoj identitet, vizije koje ju nadahnjuju u namjeri da spozna vlastito kreativno biće. Na radovima ove izložbe nazire se neuobičajena ljepota kao i ljubav prema nesavršenstvu, što nam otkriva slikarski put umjetnice koji će sigurno još dugo trajati jer nam Josipa još puno toga ima za ispričati kroz svoj originalan i specifičan likovni izričaj.“ – rekla je Marija Pukec Žigić, predsjednica PULS-a „Moslavački štrk“.

Autorica izložbe ovom je prilikom zahvalila obitelji i prijateljima na podršci, kao i svim okupljenim građanima koji su došli podržati ovu njezinu prvu veliku izložbu. Među njima, uz kolegice iz PULS-a “Moslavački štrk” bile su i predstavnice Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Babrot”.

Program otvorenja uveličala je Elena Papa izvedbom tradicijskih moslavačkih pjesama na bisernici.

Likovna izložba „Šareni let“ u popovačkoj se Knjižnici i čitaonici može pogledati do 22. veljače.