Općina Velika Ludina sanirala divlju deponiju u Vidrenjaku

Općina Velika Ludina i ove je godine nastavila s čišćenjem divljih deponija. Problem je to koji se pojavljuje sve češće, a posebice u Kolodvorskoj ulici u Vidrenjaku, nasuprot romskom naselju, gdje se ponovno pristupilo njegovu rješavanju.

„Istu deponiju očistili smo i prije dvije godine, no istog dana kada je bila očišćena, nesavjesni građani među kojima su većinom Romi iz naše općine ali i iz susjednog grada, nastavili su najnormalnije dovoziti smeće.“ – pojasnio je načelnik Dražen Pavlović te napomenuo kako je počinitelje gotovo nemoguće kazniti, stoga se ovaj problem učestalo i ponavlja. „Kada i nađemo počinitelje i utvrdimo njihov identitet te pošaljemo kaznu, oni se žale i prekršajni sudac im istu smanjuje na minimum. Stoga smo došli do zaključka da je najbolje fizički onemogućiti pristup na predmetnu parcelu te smo zbog toga iskopali dosadašnji prilaz – most.“ – rekao je načelnik.

Posao čišćenja predmetne divlje deponije odradilo je poduzeće Eko Moslavina d.o.o.  te je za njega iz općinskog proračuna izdvojen iznos od 15.000,00 eura. „Molimo sve naše građane da razmisle o tome je li pametno novac trošiti na čišćenje divljih deponija u vrijeme kada imamo riješeni tjedni odvoz raznih frakcija otpada, godišnji odvoz krupnog otpada i kvalitetno Reciklažno dvorište za sve vrste otpada. Smatramo da bi se novac koji se troši na ovakav posao bolje utrošio za gradnju cesta i ostale infrastrukture.“ – poručio je načelnik i napomenuo kako se na području općine u posljednje vrijeme pojavljuje sve više sličnih deponija te da će se na saniranje istih morati utrošiti značajna sredstva. Najgora je, kako kaže, činjenica da će nesavjesni građani ponovno dovoziti smeće.