Održana skupština DVD Gornja Gračenica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Gračenica održalo je godišnju skupštinu na kojoj su prisutne izvijestili o svom radu u protekloj godini.

„DVD Gornja Gračenica trenutno broji 58 članova, koji su u protekloj godini imali dosta različitih intervencija – od poplava do intervencija uzrokovanih jakim nevremenom te jedan veliki požar. Najviše izlazaka je bilo baš za velikog nevremena koji je učinio velike štete u cijeloj našoj županiji te smo tada bili na raspolaganju našim sumještanima kako bi im što više pomogli oko sanacija. Također, održavali smo redovito sastanke, sudjelovali na natjecanjima i na obilježavanju blagdana sv. Florijana“ – stoji u Izvješću za 2023. godinu.

Što se tiče planova za tekuću godinu ističe se nabavka novog kombija i potrebne opreme, uvježbavanje vatrogasne desetine djece i mladeži za natjecanja, školovanje članova društva, održavanje skupštine te izvršenje svih obveza prema popovačkoj Vatrogasnoj zajednici te županijskoj Zajednici.

Skupštini su ispred Grada Popovače nazočili gradonačelnik Josip Mišković sa predsjednikom Gradskog vijeća Grada Popovače Sašom Jagarčecom.