Godišnja skupština Školskog sportskog saveza Kutine

Školski sportski savez Kutine u 2023. godini realizirao je sve predviđene aktivnosti u kojima je povećao broj sudionika i nastavlja s planovima za 2024. godinu – zaključak je to s jučer održane skupštine ŠSSK, održane u Sportskom centru.
Osnovan s ciljem promicanja sporta kod djece i mladih u Kutini Školski sportski savez Kutine ujedinjuje sve kutinske škole putem Školskih sportskih društava i profesora kineziologije u tim školama.
 Godišnja skupština ŠSSK okupila je predstavnike školskih sportskih društava gradova Kutine, Popovače i općine Velika Ludina, kao i predstavnika Sportskog centra Kutina.

Predsjednica Saveza Jasminka Molnar iznijela je detaljna izvješća o radu i financijska izvješća te planove za 2024. godinu. U izvješću je istaknuto da je u 2023. godini održano 18 međugradskih školskih sportskih natjecanja, s ukupno 1084 sudionika, što je za 376 sudionika više u odnosu na 2022. godinu. Natjecanja su se uglavnom odvijala u Sportskom centru Kutina i OŠ Zorke Sever u Popovači.

 Provedeno je i obilježavanje EU školskog sportskog dana i nagrađivanje učenika i voditelja za postignute uspjehe na županijskoj i državnoj razini. U projekt obuke plivanja “Kutina bez neplivača” u 2023. godini obuhvaćeno je 208 učenika iz 5 kutinskih osnovnih škola. Ovaj projekt, koji je već 8. generaciju besplatan za učenike, sufinanciran je sredstvima Ministarstva turizma i sporta te Grada Kutine.
 ŠSSK nastavlja s organizacijom gradskih i međugradskih školskih sportskih natjecanja, vođenjem evidencije i izvještavanjem s natjecanja te informiranjem javnosti putem svoje Facebook stranice.

 Planovi za 2024. uključuju daljnju provedbu projekta “Kutina bez neplivača”, sudjelovanje na edukacijama i radionicama za unaprjeđenje rada ŠSSK, organizaciju sportskih natjecanja na međugradskoj razini, obilježavanje Europskog školskog sportskog dana te provedbu nagrađivanja učenika i voditelja za iznimne sportske rezultate u sportu.

Na Skupštini su usvojene izmjene Statuta te je nova tajnica Sunčica Kolar imenovana kao osoba za zastupanje Saveza. Više informacija o provedenim aktivnostima možete pratiti na Facebook stranici ŠSSK.