Godišnja skupština KUD-a Repušnica

 KUD Repušnica održao je svoju redovnu godišnju skupštinu. Uz prigodnu izložbu fotografija preseljenja u privremene prostore te tiskovina izdanih u protekloj godini (roll up banner, kalendar, biografska mapa) rezimirali su svoj rad. Bilo je tu 25 nastupa, 43 održane probe i velik broj odrađenih aktivnosti, što je hvalevrijedan rezultat ovog folklornog društva u protekloj godini. Unatoč iseljenju iz dugogodišnjeg prostora, po projektima su nabavljene i nove nošnje.
Predsjednica KUD-a Sanja Durbek zahvalila je svima koji su na bilo koji način pomogli u radu i aktivnostima KUD-a, pojedincima, obiteljima, udrugama, tvrtkama, Gradu, Županiji i Ministarstvima te OŠ Stjepana Kefelje.

  Uz kratak pjevački program i prigodno nagrađivanje “najstarijeg” i “najmlađeg” člana, te onog sa najviše odrađenih proba i nastupa nagrađeni su i “pomagačica godine”, “dobri Samaritanac” i još nekoliko, a dobrog raspoloženja nije nedostajalo. Uz članove folklorne i tamburaška skupine, skup su uveličali i gosti: u ime gradonačelnika Krešimir Lenić, Domagoj Pleše, gradski vijećnici Matija Šurbek i Jasminka Molnar koja je i članica UO Zajednica kulturno umjetničkih udruga SMŽ i tajnica Gradski savez KUD-ova Grada Kutine, član MO Repušnica Dražen Marinović, te Katarina Brkić i Dražen Kovačević iz Ogranak Matice hrvatske u Kutini.

 Iz Repušnice, skupštini su nazočili Zdravko Smetko tajnik Ribolovna udruga za tradicijski ribolov Hanja Repušnica i Zvonimir Rumbak predsjednik DVD “Repušnica” te župnik Ivan Benković.