Školska sportska društva – aktivna i na školskim praznicima

U Sportskom centru Kutina ovih su dana održana brojna natjecanja u organizaciji Školskog sportskog saveza Grada Kutine u kojima su sudjelovala Školska sportska društva Kutine, Banove Jaruge, Popovače i Velike Ludine. U siječnju su nastavili s dijelom natjecanja u konkurenciji 7. i 8. razreda u košarci i badmintonu za mladiće i djevojke te je posljednje natjecanje u toj konkurenciji predviđeno 31. siječnja u futsalu za dječake i 2. siječnja u futsalu za djevojčice – izvještava povjerenica Školskih sportskih natjecanja ŠSD-a, prof. Sunčica Kolar.

  Nakon toga slijede im natjecanja i u konkurenciji 5. i 6. razreda čiji su termini već dogovoreni sa ŠCK-a, a koja su uglavnom planirana u veljači i tijekom ožujka, jer im tako slijede i županijska natjecanja za 5. i 6. razrede. U konkurenciji 5. i 6. razreda učenici će se natjecati iz rukometa, košarke, odbojke i futsala, te je predviđeno natjecanje i u graničaru za učenike 4. razreda i mlađe.

  Na natjecanju iz košarke u konkurenciji 7. i 8. razreda održanom 17. siječnja sudjelovalo je 5 Školskih sportskih društava u muškoj konkurenciji: ŠSD Žubor – OŠ Z. Franka, ŠSD Vidrić – OŠ V. Vidrića, ŠSD Vihor – OŠ M.Lovraka, ŠSD Zora – OŠ Z. Sever iz Popovače i ŠSD Moslavac – OŠ Popovača kao i 3 ŠSD-a u ženskoj konkurenciji: ŠSD Moslavac, ŠSD Vidrić i ŠSD Zora. Kod dječaka su bili najuspješniji Lovrakovci, a kod djevojčica OŠ Popovača koji su kao prvoplasirani na međugradskom natjecanju ostvarili pravo sudjelovanja na županijskom natjecanju iz košarke.

Na natjecanju iz badmintona prijavljena su tri ŠSD-a u muškoj i ženskoj konkurenciji Moslavac (OŠ Popovača), Vidrić i Žubor (OŠ Z. Franka). Najuspješniji su bili dječaci i djevojčice iz OŠ Popovača (Moslavac).

Učenici OŠ V. Vidrića su se kao drugoplasirani (po pozivu) plasirali na županijsko natjecanje iz badmintona dok je ŠSD Žubor ostvarilo treći plasman.”