Nakon Fašnika u Šartovcu, Fašnik u Kutini 10. veljače

Nakon Fašnika u Šartovcu u organizaciji KUD-a Šartovac, koji je održan protekli vikend, Kutina se sprema za tradicionalni Fašnik u Kutini. U organizaciji Turističke zajednice u suradnji sa POU Kutina Fašnik će se održati 10. veljače. Fašnička povorka ove će godine biti posebno prilagođena djeci, ali i odraslima koji žele biti dio fašničkog veselja.
 Program će se sastojati od maskirane povorke djece i odraslih, ugostiteljske ponude i glazbenog programa za djecu. U poslijepodnevnim satima program će se nastaviti u Društvenom domu u Kutinskom selu uz dječju matineju te završnu zabavu uz glazbeni program.

 Okupljanje će započeti u 10:15 sati na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana u Kutini. Na mjestu okupljanja dijelit će se krafne i čaj za sve sudionike. Povorka će se početi formirati u 11:00 h, a kreće u 11:20 h te će prolaziti gradskim ulicama: od Trga dr. Franje Tuđmana, Školskom ulicom, preko novog mosta Dalmatinskom ulicom u Kolodvorsku ulicu te će se kretati prema raskrižju i skrenuti u ulicu Trg kralja Tomislava, kojom će se povorka vratiti na Trg dr. Franje Tuđmana nakon čega slijedi zabavni program, tradicionalno predstavljanje skupina na pozornici, podjela zahvalnica za sudjelovanje i čuvanje fašničkih običaja te uručenje nagrada za najbolje maske. Za sve sudionike bit će pripremljena gastro ponuda (krafne, hot-dog, kuhani čaj, kuhano vino, kokice, šećerna vuna, vruća čokolada) uz glazbeni program i zabavni ples.

 Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Turističku zajednicu putem tel. 044 681 004 ili e-mail adrese tz@turizam-kutina.hr.
  Sljedećeg dana 11. veljače najavljen je i Fašnik s udrugom Topot koji će se održati u Ulici Stjepana Radića 174 od 11 sati. (foto: Fašnika u Šartovcu – KUD Šartovac)