Na konferenciji “Energetska nezavisnost” o geotermalnim projektima

Kutinska Razvojna agencija MRAV sudjelovala je na konferenciji “Energetska nezavisnost” koja je u Đurđevcu okupila vodeće ljude hrvatskih gradova i općina, kao i brojne stručnjake jedinstvene u stavu da Hrvatska može biti energetski samodostatna. Kroz tri tematska panela – Energetska samodostatnost i upravljanje, Obnovljivi izvori energije i zelene politike i Geotermalni potencijali kontinentalne Hrvatske prisutni su imali prilike produbiti korisna znanja i razmijeniti iskustva s predstavnicima drugih gradova i općina.
Grad Kutina posebno je istaknut na konferenciji zbog velikog geotermalnog potencijala na istražnom području Kutina, čije je istraživanje započelo projektom Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav „Izrada tehničke dokumentacije za istraživanje geotermalne vode na području Batine, Grad Kutina“ vrijednog 231.675,22 €, a financiranog putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora 2014. – 2021. od strane država donatora Islanda, Lihtenštajna i Norveške, u okviru Programa energije i klimatske promjene.
Navedeni projekt pojačat će aktivnosti vezane uz ovu vrstu energije, a energetski bi potencijal, pa tako i nezavisnost brojnih hrvatskih panonskih gradova, mogao biti ostvaren upravo kroz geotermalnu energiju.