U Popovači otvorena izložba Branke Vrbanić “Druga polovica duše”

U Knjižnici i čitaonici Popovača 16. studenog otvorena je likovna izložba Branke Vrabić „Druga polovica duše“.

Kako je, pozdravljajući okupljene, istaknula ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić, riječ je o devetnaestoj samostalnoj izložbi ove moslavačke umjetnice koja se slikarstvom počela baviti preseljenjem u Kutinu 1976. godine.

Branka Vrbanić jedna je od aktivnijih članica PULS-a „Moslavački štrk“, a predstavljajući njezine radove, predsjednica te likovne udruge Marija Pukec Žigić naglasila je kako je slikarica jedna od najaktivnijih u udruzi, sudjelovala je na brojnim humanitarnim likovnim kolonijama i izložbama.  Istaknula je i kako je tematika Brankinih slika raznovrsna, pa su se i ovoga puta mogla vidjeti djela poput mrtve prirode, pejzaža i portreta u raznim slikarskim tehnikama, a što zapravo i pokazuje koliko je bogata ta njena slikarska duša.

Izložbu „Druga polovica duše“, a koju je slikarica posvetila svom prerano preminulom suprugu,  otvorio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković. „Drago mi je da će ova likovna djela krasiti prostor naše knjižnice, našeg „hrama kulture“. Nadam se da će ona biti i inspiracija mlađim generacijama da se počnu baviti likovnim radom, a koji, kao što i naziv ove izložbe kaže, druga su polovica naše duše.“ – naglasio je Mišković.

Autorica, dirnuta lijepim govorima, ali i dolaskom obitelji, prijatelja i suradnika, nije bila rječita, već je samo zahvalila okupljenima na dolasku i podršci.

Otvorenje izložbe pjesmom su oplemenili Zbor umirovljenika Grada Popovače te glazbenik Ivo As iz Slovenije.

Izložba se do kraja mjeseca može razgledati u redovno radno vrijeme knjižnice.