Prijavite se na Zimsku školu folklora

Hrvatska matica iseljenika organizira još jednu Zimsku  školu folklora, a koja će držati od 3. do 12. siječnja 2024. godine u Koprivnici.

Ova škola obuhvatit će program plesova, nošnji i glazbala Panonskog područja: Turopolja, Vojvodine, Hrvata u Mađarskoj, Bosanske Posavine, Zapadne Slavonije, Posavine, Bilogore, Sjeverne i Južne Moslavine, Baranje, Valpovštine, Đakovštine, Zapadnog Srijema, Brodskog Posavlja, Novogradiškog kraja i Požeške kotline, Županjskog i Vinkovačkog kraja, te Slatinskog, Donje miholjačkog, Orahovičkog i Našičkog kraja.

Polaznici mogu odabrati jedan od tri ponuđena programa: PLES, TAMBURE ili TRADICIJSKA GLAZBALA.

Glavni i programski stručni voditelj škole folklora je prof. Andrija Ivančan, ujedno voditelj i plesnog programa. Voditelj tamburaškog programa je Tibor Bün, uz gosta predavača Sinišu Leopolda, dok je voditelj programa tradicijskih glazbala Vjekoslav Martinić.

Među predavačima i ovoga će se puta naći poznata kutinska etnologinja Slavica Moslavac koja će uz korepeticiju Lane Moslavac polaznike škole upoznati s pjesmama i plesovima Banovine, Bilogore, Posavine te Sjeverne i Južne Moslavine.

Prijavu je moguće izvršiti slanjem popunjene priložene prijavnice na e-mail: lucija.starcevic@matis.hr najkasnije do 10. prosinca 2023. godine. Prijavnicu je moguće pronaći i preuzeti na mrežnim stranicama Hrvatske matice iseljenika.

Broj mjesta je ograničen.