Potpisani ugovori s mladim obiteljima o sufinanciranju troškova stanovanja

Grad Kutina potpisao je sporazume o sufinanciranju troškova stanovanja sa 7 mladih obitelji od predviđenih 10 koliko im je odobreno temeljem provedbenog programa Središnjeg ureda za demografiju.
Ugovore mladim obiteljima dodijelio je pročelnik za društvene djelatnosti Željko Tomičić sa zamjenicom Kornelijom Marošević. Na javni poziv ovog natječaja javilo se 12 podnositelja, njih 5 nije ispunilo predviđene uvjete, dok ih je 7 ostvarilo pravo na sufinanciranje.

Ovim pozivom sufinanciraju se troškovi stanovanja korisnicima koji imaju slobodno ugovorene najamnine s najmodavcima fizičkim osobama. „Živim i radim u Kutini, imam dvoje djece i želim da moja djeca ostanu u Kutini. Na vrijeme sam se informirao o samom pozivu te prikupio potrebnu dokumentaciju. U vrijeme inflacije mi zaista znače ova sredstva i nadam se kako će se natječaj ponoviti i sljedeće godine“, rekao je Hrvoje Košutić, jedan od onih koji su ostvarili spomenuto sufinanciranje.

Mariel Klašnja zahvalio je tom prilikom djelatnicima gradske uprave na pomoći oko pregleda dokumentacije koju je prikupio, a koja je bila za ovaj natječaj prilično zahtjevna. Sredstva će njegovoj obitelji sigurno pomoći namjenski, te se i on nada nastavku ovoga projekta.

 Mlada obitelj s djecom na ovaj će način za pokrivanje troškova stanovanja dobiti 180 eura mjesečno, što na godišnjoj razini iznosi 2.160,00 €, dok je za mladu osobu ili mladu obitelj bez djece predviđen iznos od 120,00 € – odnosno mjesečno 1440,00 €. Spomenute iznose korisnici će uskoro dobiti jednokratno na žiro račune, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić prilikom potpisivanja ugovora.