Popravak oštećenja u Crkvenoj, privremena regulacija prometa

Počelo je krpanje crkvene ulice u Kutini. Za vrijeme izvođenje radova promet će se naizmječno odvijati istočnim kolničkim trakom ulice. Početak radova sniranja vododerina na zapadnom kolničkom traku bio je najavljen 6. studenog. Zašto kasne radovi objasnio je Saša Slukan, direktor Slukoma d.o.o., tvrtke izvođača radova.

Saša Slukan, direktor Slukan d.o.o.

Kolnik Crkvene ulice oštećen je, razrovan u bujičnoj poplavi 6. lipnja ove godine. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izvijestio je kako je angažiran sudski vještak kako bi procijenio utjecaj radova u projektu Aglomeracija na šetu nastalu na zapadnoj strani kolnika u Crkvenoj. Na toj strani Crkvene ulice sanirat će se vododerine od kućnog broja 3 do kućnog broja 15.

Saša Slukan, direktor Slukan d.o.o.

Crkvena ulica povijesna je ulica u Kutini. Vrlo je prometena zbog škole, crkve i groblja. Za vrijeme privremene regulacije prometa semaforima i naizmjeničnog toka prometa istočnom stranom ulice trebat će puno strljenja. I sreće. Naime, interval semafora je 3 min. To bi u vremenima vršnog opterećenja prometa u vrijem početka i završetka nastave, početka i završetka radnog vremena, te misa u crkvi i sprovoda moglo izazvati gužve i prometne čepove na križanju Crkvene ulice i Trga Kralja Tomislava.

Stručno rješenje za postavljanje privremenog semafora irzađivalo se 9 dana pa se zastoji ipak ne očekuju.