Popovača aktivno radi na sanaciji prometnica te izgradnji pješačkih staza i parkirališta

Zadržavanje povoljnih vremenskih uvjeta omogućilo je kvalitetan nastavak izvođenja građevinskih radova odnosno realizaciju značajnih projekata na brojnim lokacijama na području Grada Popovače.

Između ostalog, pri završetku su projekti financirani iz Fonda solidarnosti za sanaciju nakon potresa: klizište u Ulici Moslavca u Voloderu, most u Športskoj ulici u Donjoj Gračenici, sanacija mosta i prometnice nakon potresa u Moslavačkoj ulici u Popovači te sanacija ceste nakon potresa u Ulici Bana Jelečića. Sanirana je prometnica u Ulici Maksimilijana Juranića u Voloderu u dužini oko 420 metara, kao i prometnica te dio parkirališta kod stare škole u Donjoj Vlahiničkoj.

Grad Popovača radi i na povećanju sigurnosti na cestama, a u tom smislu ovih je dana potpisan ugovor s izvođačem radova i održano uvođenje u posao na izgradnji pješačke staze u naselju Podbrđe, dok je uoči blagdana Svih svetih uspješno završena rekonstrukcija odnosno proširenje pješačkih staza na Mjesnim grobljima u Voloderu i Popovači.

Kada je riječ o realizaciji kapitalnih projekata, krenuli su radovi na izgradnji parkirališta iza objekta nove gradske uprave, a u završnoj su fazi i oni na rekonstrukciji Trga I u središtu Popovače. „Uskoro očekujemo i nastavak započetih radova na izgradnji Športsko- rekreacijskog centra u Popovači, a u okviru osvrta na aktivnosti kroz nedavno razdoblje, svakako treba naglasiti i sanaciju krovišta na brojnim javnim objektima nakon olujnog vremena koje je tijekom srpnja pogodilo područje Grada Popovače, a među kojima je svakako najzahtjevniji zahvat bio onaj na sportskoj dvorani Osnovne škole Zorke Sever“- napomenuo je gradonačelnik Josip Mišković.