Nastavljeno opremanje bolnice “Dr. Ivo Pedišić“ najmodernijom opremom

Nastavljeno je opremanje sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ najmodernijom opremom koju je Sisačko-moslavačka županija nabavila za županijski zdravstveni sustav u vrijednosti 7,8 milijuna eura. Nabavljenu opremu koristit će ustanove čije se zgrade obnavljaju nakon potresa, a jedan dio nabavljene opreme već je instalirana i puštena u rad.

Ovaj mjesec u Odjelu za otorinolaringologiju i oralnu kirurgiju postavljena je ORL radna jedinica, kabina za audiometriju i dijagnostički audiometar, u Službi za kirurgiju postavljeni su novi kreveti, aspirator, EKG aparat i sjedeća kolica za transport pacijenata dok je Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu bogatiji za anesteziološki aparat i kolica za reanimaciju s pripadajućom opremom.

Prije dva mjeseca opremljena je i modernizirana Jedinica intenzivnog liječenja čime je učinjen velik iskorak u kvaliteti pružanja intenzivnog liječenja i skrbi stanovnicima Sisačko-moslavačke županije.

Nova oprema je samo dio ulaganja u zdravstveni sustav Sisačko-moslavačke županije, a nakon obnove bolničkih zgrada, Opća bolnica “Dr. Ivo Pedišić” bit će jedna od najbolje opremljenih bolnica u Republici Hrvatskoj.

„Imamo najbolje liječnike, najbolje medicinsko i nemedicinsko osoblje u Hrvatskoj. Imat ćemo potpuno nove zgrade i najmoderniju opremu što znači da u budućnosti možemo imati najsuvremeniju bolnicu u Hrvatskoj“, rekao je župan Ivan Celjak.