Grad Popovača osigurao božićnice za umirovljenike s mirovinama do 360 eura te za građane starije od 65 godina bez primanja

Grad Popovača je umirovljenicima s prebivalištem na svom području čija ukupna mirovina (uključujući i inozemnu mirovinu) ne prelazi iznos od 360,00 eura mjesečno te građanima starijima od 65 godina koji nisu korisnici mirovine niti zajamčene minimalne naknade, osigurao isplatu božićnice u iznosu od 50,00 eura.

Svi oni umirovljenici i ostali građani koji su se javili za isplatu božićnice u prosincu 2022. ili za isplatu uskrsnice u 2023., te i dalje zadovoljavaju definirane uvjete, automatizmom ostvaruju pravo na isplatu božićnice u iznosu od 50,00 eura te nije potrebno podnositi zahtjev za istu budući su već evidentirani u sustavu kojim raspolaže gradska uprava.

Osobe koje do sada nisu primale božićnicu, a prema novim uvjetima imaju pravo, moraju dostaviti ispunjeni Obrazac Zahtjeva (koji je moguće preuzeti na mrežnoj stranici grada ili osobno u Gradskoj upravi) uz tražene priloge osobno u zgradu Gradske uprave na adresi Trg grofova Erdödyja 5, Popovača, radnim danom u vremenu od 07 do 15 sati, ili putem e-maila na adresu: sandra.horvat@popovaca.hr, i to u razdoblju do najkasnije 30. studenog 2023. godine.

Isplata jednokratne novčane potpore- božićnice vršit će se tijekom mjeseca prosinca 2023. godine na tekući račun umirovljenika. Isplata božićnice putem poštanske uputnice vršit će se isključivo u slučaju da osoba nema otvoren tekući račun ili mu je isti u blokadi.

Sve dodatne informacije dostupne su na broj telefona 044/ 679 750 ili putem e-mail adresa: grad@popovaca.hr i sandra.horvat@popovaca.hr.