Forum žena SDP-a predavanjem obilježio Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Forum žena SDP-a Kutina edukativnim predavanjem obilježio je Dan borbe protiv nasilja nad ženama. Predavanje, koje je bilo otvoreno za javnost, u klubu Arcus održala je prof. soc. ped. Sanja Narić.
 

Posjetitelje tribine uvodno je pozdravila predsjednica GO SDP-a Jasminka Molnar, a poruke podrške protiv nasilja nad ženama uputila je i predsjednica Foruma žena SDP-a Vlatka Vasik Šoufek.

  Nasilje nad ženama je i danas često prešućivano, usprkos sve snažnijem senzibiliziranju javnosti za ovaj problem od strane sociologa, psihologa, djelatnika policije, socijalnih službi i svih ostalih čimbenika u društvu. Što je zapravo nasilje nad ženama, koji su njegovi uzroci, kako razmišlja nasilnik, a kako žrtva, te kako društvo može pomoći, neke su od tema o kojima je na ovom predavanju govorila prof. Sanja Narić. Bilo je riječi o različitim vrstama nasilja među kojima i o internetskom nasilju koje je sve učestalije na društvenim mrežama.  Prof. Narić naglasila je važnost osvještavanja javnosti i prepoznavanja ugroze slobode žena što je put za preveniranje i suzbijanje nasilja nad ženama u čemu osobito važnim ističe sudjelovanje svih članova društva.

  Predavanje je održano 25. studenog kada se u svijetu obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.