Prvi korisnici Doma za starije u Kutini uselit će za nešto više od mjesec dana

Useljavanje korisnika u novouređeni Doma za starije u Kutini u prostoru Doma zdravlja Kutina moglo bi početi za nešto više od mjesec dana. Najavio je to Ivan Celjak, župan SMŽ prilikom obilaska novih prostora Doma za starije Sisak, podružnica u Kutini.

Ivan Celjak, župan SMŽ

Za smještaj u Kutini podnesene su 72 molbe.  U prvom javnom domu za starije u Kutini bit će smješteno 45 korisnika u 8 jednokrevetnih soba, 17 dvokrevetnih soba i jendoj trokrevetnoj sobi. Cijena smještaja još nije određena, rekla je Ružica Čakširan, ravnateljica Doma za starije Sisak.

Ružica Čakširan, ravnateljica Doma za starije SMŽ, Sisak

U oređenje prostora DZ Kutina za potrebe Doma za starije utrošeno je 1.5 mln eura iz proračuna SMŽ. Grad Kutina sudjelovao je u financiranju nabave namještaja i sufinancirat će uređenje okoliša. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, zahvalio je županu i županiji na ovom projektu te je izrazio zadovoljstvo kako je dom uređen, jer ima sve potrebne sadržaje za ugodan boravak korisnika. Gradonačelnik Kutine odgovorio je i na pitanje u kojoj je fazi predstavljeni projekt novog doma za starije u Kutini za kojeg je grad u potrazi za investitorom više od dvije godine.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Za mještaj u Dom za starije u Sisku čeka se u prosjeku 10 godina. Koliko će se čekati za smještaj u kutinsku ispostavu ovisit će o nekoliko čimbenika, ali važno je javiti se nekoliko godina unaprijed.