Filmaši OŠ Stjepana Kefelje nagrađeni u Čileu

U Čileu je održan amaterski filmski festival Valparaíso na kojem je nagradu za najbolji kratki film u kategoriji dječjih filmova do 14 godina osvojio kratki hibridni film filmske družine OŠ Stjepana Kefelje “Aventuras de un Caracol” – Avanture jednog puža.  
 Buudći da je poznato da u Čileu djeluje jaka Zajednuca Hrvata i građana hrvatskih korijena, filmska družina OP Stjepana Kefelje preko Veleposlanstva Republike Hrvatske u Čile-u stupila je u kontakt s predsjednicom fondacije „Hrvatski dom“ u Valparaíso, Alexandrom Stipicic Jacques. Na svečanoj dodjeli nagrada kutinsku su filmsku družinu predstavili članica Upravnog odbora fondacije „Hrvatski dom“ u Valparaíso ,Vanessa Martinich  te ravnatelj Zaklade Hrvatski Dom, Claudio Mancilla Martinovic.

 „Prekrasna komunikacija koja se je odvijala u proteklih mjesec dana s predsjednicom zaklade „Hrvatski dom“ u Valparaíso, Alexandrom Stipicic Jacques na svečanoj dodjeli nagrada okrunjena je i nagradom za najbolji film u kategoriji dječjeg filma. Zahvaljujemo se na svemu i direktoru amaterskog filmskog festivala Anatoly Cheremukhin. Osim velikog uspjeha i osvajanja nagrade za najbolji film zaista posebnim ističemo suradnju koju je ostvarila naša filmska družina i naše iseljeništvo u dalekom nam Čileu. Ta suradnja i komunikacija  učinili su nas posebno ponosnim i sretnim“, ističe Goran Šporčić voditelj Filmske družine OŠ S. Kefelje.  
 Ravnatelj škole Ivica Petrović i filmska družina naše škole odlučili su da nagrada i certifikat koju je osvojio njihov film ostanu u fondaciji „Hrvatski dom“ u Valparaíso kao veza i podsjetnik na ovu prekrasnu suradnju koja se ostvarila tijekom trajanja „Valparaiso Amateur Film Festival“ u Čileu.