Aktualni sat: Što je s investicijom na prostoru bivše stolarije?

Prostor bivše stolarije na kojem je najavljen kružni tok i trgovački centar stoji zapušten. Je li investicija stala i može li se taj prostor dovesti u red? Pitanje je to vijećnika Slavka Snovaka (HNS) kojega je postavio na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Kutine.


  – Riječ je o projektu Retail park, trgovačkom centru, za kojega je prostor od privatnih vlasnika kupio investitor. Oni su u fazi ispitivanja tla i geomehanike jer se prostor nalazi uz Kutinicu. Trenutno su u fazi izrade projektne dokumentacije i prikupljanja mišljena javno pravnih tijela, a u istoj je fazi i izgradnja kružnog toka koja je vezana uz izgradnju centra. Njega bi financirale Hrvatske ceste jer se on nalazi na D 45. Grad će ovdje možda biti investitor jedino u dijelu rasvjete i sitnih radova, odgovorio je gradonačelnik Zlatko Babić.
 Kako dodaje, investitori tvrde da će se sav kamen i cigla ugraditi u temelje, morat će dublje kopati i ta cigla potrebna im je u tu svrhu. „Upravni odjel za komunalnu djelatnost uputio im je opomenu da maknu raslinje i da se to dovede u red, a ako to ne naprave u određenom roku mi ćemo angažirati vanjskog izvođača da se to uredi bar 5 m od ceste i za to im ispostaviti račun“, kaže Babić.


Rekao je kako je u Kutini najavljena izgradnja tri trgovačka centra, kako su investitori kupili privatna zemljišta gdje će se realizirati te investicije, te da su nekima izašli u susret i prilagodili urbanistički plan s ciljem da se te investicije i realiziraju. Investitori Kutinu gledaju kao izlaz na auto cestu i mjesto gdje će se kupovati, a razmišljanje je da se novi trgovački centri grade tamo gdje ih već ima. Mi smo tu otvoreni, neka se radi jer i sama investicija izgradnje daje doprinos za grad, gospodarsku aktivnost i zapošljavanje.