40 obljetnica prerade vode u Ravniku

U Ravniku je obilježena 40. obljetnica obrade pitke vode u pogonu za kondicioniranje vode Moslavine d.o.o. Tadašnje komunalno poduzeće distribuciju vode započelo je 1961. godine kada se kao pitka voda koristila voda iz jezera Bajer u Kutini. Kasnije se voda distribuirala iz jezera u Ilovoj i Petrokemije. 1983. godine pušteno je u rad crpilište podzemne vode i uređaja za kondicioniranje pitke vode Ravnik kapaciteta 80 l/., podsjetio je mr. Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o.

mr. Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o.

Europski projekt Aglomeracija Kutina kruna je desetljeća rada Moslavine d.o.o. Završetkom tog projekta do kraja godine više od 90% potrošača na uslužnom području imat će pristup sustsavu javne vodoopskrbe i odvodnje.

U Ravniku je uz 40 obljetnicu pogona javnosti predstavljen novi pogon za obradu vode čija je vrijednsot 7 mln. eura, a kapacitet 120 l./. Pogon je u pokusnom radu te je izgrađen u okviru projekta Aglomeracija Kutina. Ukupna vrijendost projekta Aglomeracija Kutina je 74 mln. eura. Iz EU fondova finaciran je sa 55 mln. eura, a jedinice lokalne uprave sudjeluju sa 4 mln. eura. Istaknula je to Elizabeta Kos, ravanteljica Uprave za vodno gospodarstvo i zaštitu mora Ministarstva gospodarstva. „Tako se osigurava budućnost!“, naglasila je i čestitala svima uključenima u projekt.

Elizabeta Kos, upraviteljica Uprave za vodno gospodarstvo i zaštitu mora Ministarstva gospodarstva

Projekt Aglomeracija Kutina jedan je od najsloženijih takvih projekata u Hrvatskoj, jer je sveobuhvatan te se ističe novim tehnologijama i kvalitetnom izvedbom. Ocjena je to Zorana Đurokovića, generalnog direktora Hrvatskih voda.

Zoran Đurkovoić, generalni direktor Hrvatskih voda

Biti distributer vode privilegija, a čast nam je da smo kroz projekt Aglomeracija Kutina osigurali budućnost za građane na našem uslužnom području i što smo se kao tvrtka

razvijali i napredovali, istaknuo je mr. Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o.

mr. Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o.

Novi pogon za obradu vode u Ravniku u pokusnom je radu, a očekuje se kako će biti pušten u rad u travnju iduće godine. Projekt Aglomeracija Kutine treba biti završen do kraja ove godine.