Održan 14. turnir u mini rukometu

U Športskoj dvorani OŠ Zorke Sever u Popovači, 3. lipnja, održan je 14. turnir u mini rukometu povodom obilježavanja Dana Grada Popovače, a u organizaciji ŠRK Moslavac Popovača.

Turnir je okupio dječake i djevojčice od 2013. godišta i mlađe te dječake i djevojčice rođene 2015. godine i mlađe, ukupno njih 110. Prigodnim riječima turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Popovače Lovro Miklaužić, a prisustvovao mu je i gradonačelnik Josip Mišković.

U konkurenciji dječaka na turniru  sudjelovale su ekipe ŠRK Moslavac Popovača, RK Sloga Novoselec Križ, MRK Novska, MRK Ivanić-Grad i RK Sisak. U konkurenciji djevojčica pozivnicu su prihvatili ŽRK Sisak, ŽRK Novska, ŽRK Moslavina, RK Laurus, ŽRK Trnina te domaćin ŠRK Moslavac.

Najspretniji u borbi za muška odličja bili su dječaci iz MRK Ivanić-Grad iz čijih redova dolazi i najbolji golman turnira, Roko Škondro. Drugo mjesto pripalo je MRK Novska dok se trećim mjestom okitio RK Sisak. Najbolji strijelac u muškom dijelu turnira s 28 pogodaka bio je igrač domaćeg ŠRK Moslavca, Domagoj Djak. 

U konkurenciji djevojčica najuspješnije su bile one iz RK Laurusa, pri čemu se istaknula i najbolja strijelkinja turnira, Sara Oštrec s 33 postignuta pogotka. Najbolja golmanica turnira, Taša Šavrljuga i njen ŽRK Novska osvojili su drugo mjesto. Treće mjesto pripalo je ŽRK Trnina. 

Turnir je završen revijalnom utakmicom najmlađih uzrasta. Kombinirane ekipa dječaka i djevojčica odmjerile su snage u supermini rukometu.

ŠRK Moslavac zahvaljuje svim natjecateljima, roditeljima i navijačima na odličnoj posjećenosti i dobroj atmosferi te s veseljem očekuje novo druženje kraj rukometnih terena. 

Posebnu zahvalu zbog potpora pri organizaciji klub upućuje Gradu Popovači, Zajednici sportskih udruga Grada Popovače i Sisačko-moslavačkoj županiji.