Zajednica sportskih udruga Grada Popovača održala redovnu godišnju Skupštinu

Zajednica sportskih udruga Grada Popovača 31. ožujka održala je svoju redovnu godišnju Skupštinu, na kojoj su prezentirani rezultati postignuti u protekloj godini.

„Zajednica sportskih udruga Grada Popovače početkom 2022. godine promijenila je predsjednika, pa sukladno tome i ostala tijela unutar iste – Izvršni i Nadzorni odbor. Aktivnosti smo kroz godinu provodili sukladno Programu od interesa za opće dobro u području sporta Grada Popovače. To obuhvaća usklađivanje aktivnosti članova Zajednice, poticanje i promicanje sporta u skladu s Nacionalnim programom sporta, osobito sporta djece i mladeži te objedinjavanja i usklađivanja programa sporta te predlaganje programa javnih potreba u sportu, kao i vođenje brige o njegovu ostvarivanju.

Zajednica potiče i promiče školski sport, sufinanciranje, savjetovanje i sudjelovanje u organizaciji planiranih programa u Gradu Popovači. Onaj najvažniji dio je financiranje programa Vaših sportskih klubova, odnosno udruga, a na što odlazi i najveći dio financija izdvojenih za sport. Također, dio financija odlazi na financiranje obrazovanja stručnog kadra, ali i organizaciju onih manifestacija od posebnog interesa za Zajednicu i Grad.

Zajednica broji 20 sportskih udruga, a od 2022. godine ima i novu udrugu članicu-Zeleni kadar iz Volodera. Najbrojniji su nogometni klubovi na koje je otišlo i najviše sredstava, što za redovan rad, odnosno osiguranje sredstava za redovno natjecanje, ali ponešto i za kapitalna ulaganja. Tako su sredstva za popravak kosilica dobili NK Naftaplin, ŠNK Ekonomik, ŠNK Jelengrad, a koji je dobio i sredstva za opremu za navodnjavanje. Zajednica je u dogovoru sa klubovima podmirila i dugovanja za najam sportske dvorane OŠ Zorke Sever u iznosu od 31.256,00 kn, dok je za liječničke preglede izdvojila 16.005,89 kn. Radi se o velikim sredstvima, ali koja su konačno i opravdana rezultatima. Veseli nas vidjeti uspjehe na svim poljima sporta, od nogometa do rukometa, kuglanja, kickboxinga, tenisa i ribolova.

Iako sredstava nikad nema dovoljno, svejedno moramo biti realni, stoga i zahvalni na razumijevanju gradonačelnika, koji ima velikog sluha za sport, pogotovo ukoliko usporedimo ostale, veće gradove od Popovače i njihova izdvajanja za isto. Svakako treba podsjetiti i da u područje sporta i stvaranje kvalitetnijih uvjeta Grad ulaže značajna sredstva i pored onih koja se nalaze u proračunu Zajednice, dakle direktno iz Gradskog proračuna, poput nastavka uređenja nogometnog igrališta Voloder, uređenja svlačionica i igrališta nogometnih klubova u nekoliko naselja, a tu je i jedan od najvećih kapitalnih projekata izgradnja sportsko-rekreacijskog centra Moslavac.“ – istaknuto je u okviru izvješća.

Skupštini su prisustvovali i uvaženi gosti, gradonačelnik Josip Mišković te predsjednik Zajednice sportskih udruga SMŽ Marko Badrić, a koji su tom prilikom čestitali Zajednici na postignutim rezultatima te ponudili suradnju i za period koji je pred nama.

U okviru ove Skupštine vodstvo Zajednice prihvatilo je  zahtjev Šahovskog kluba Popovača, a koji je tom prigodom postao 21. član Zajednice.