Gradsko vijeće Popovače aktualiziralo temu o otvorenju Glazbene škole

 „U kojoj je fazi otvorenje ispostave Glazbene škole u Popovači?“ – pitala je gradonačelnika na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnica Nevenka Kundrata Carek (HSP).

Da inicijativa oko otvorenja ispostave Glazbene škole u Popovači postoji već godinama, potvrdio je gradonačelnik te pojasnio kako je Grad  prije nekoliko dana dobio suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za otvorenje Ispostave Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska za tri instrumenta.

„U razgovoru s ravnateljem OŠ Popovača, a koji je od samih početaka uključen u tu aktivnost, dogovoreno je da bi ispostava počela raditi od jeseni. Prije 2-3 godine kada smo počeli pregovore još s OGŠ Borisa Papandopula Kutina kupili smo već nekoliko instrumenata, a novim rebalansom osigurat ćemo i nabavku preostalih koji su potrebni za redovno održavanje nastave. Cilj nam je da učenici koji će ovdje pohađati školu mogu kvalitetno i dobro učiti i koristiti te instrumente.  Mi u potpunosti podržavamo ovu ispostavu jer postoje potrebe od strane naših građana, a koji svoju djecu voze u druge gradove.“ – rekao je u odgovoru gradonačelnik Josip Mišković.