Počela obnova zgrade pedijatrije sisačke bolnice

Nastavljaju se radovi na obnovi zgrada bolničkih odjela Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak.

Do sada su obnovljene zgrade kirurgije i oftalmologije, a trenutno je u tijeku obnova zgrade Nove interne. Vrijednost radova na Novoj internoj je 5,9 mil. € (44.129.998,25 kn), a radovi bi trebali biti završeni krajem travnja.

Ovih dana krenuli su radovi na zgradi pedijatrije u kojoj su smješteni i odjeli neurologije i oftalmologije. Riječ je o zgradi koja je sagrađena davne 1959. godine. Kako ističu u županiji, koja je inicijator obnove, bit će obnovljeni svi dijelovi zgrade do potpune uporabljivosti uz ojačanje konstrukcije i temelja čime će se postići potrebna potresna otpornost.

„Završetkom obnove, Sisačko-moslavačka županija imat će potpuno obnovljeni bolnički kompleks, a naši sugrađani imat će na raspolaganju zdravstvene usluge najviše kvalitete. Zadovoljni ćemo biti kada sva gradilišta budu završena i kada se sve naše ustanove vrate u matične objekte. Važno je istaknuti i da kada obnavljamo objekte oni neće biti vraćeni u stanje koje je bilo prije potresa, već ćemo svim objektima dodati novu vrijednost, što naravno osigurava i kvalitetnije usluge koje će se pružati u tim objektima“, istaknuo je župan Ivan Celjak.