Održana sjednica Vijeća i Skupštine Turističke zajednice Grada Popovače

Krajem prošle godine jednoglasno su od strane članova Vijeća i Skupštine usvojene Dopune plana i programa za 2022. godinu kao i Program rada i financijski plan Turističke zajednice Grada Popovače za 2023. godinu jednoglasno je usvojena od strane članova Vijeća, a nakon toga i članova Skupštine.

Kako je tom prilikom naglasio predsjednik Zajednice i gradonačelnik Popovače Josip Mišković, tijekom 2022. godine uspješno su održane sve planirane manje i veće tradicionalne manifestacije, ali i one nove koje je Turistička zajednica organizirala sa željom da zainteresira više ljudi različitih dobnih skupina s područja Grada i šire okolice.

I 2023. godine ova će ustanova svojim građanima, ali i svima drugima koji odluče posjetiti Popovaču pružiti jednako zanimljive sadržaje i programe. Naime, nova turistička atrakcija na području Grada Popovače je upravo novootvoreni Posjetiteljski centar “Crna roda” u Osekovu.„Mislimo da je ovaj objekt od velike važnosti za sam Park prirode, ali i za turističku ponudu, te sve građane grada Popovače. Naime, početkom jeseni organizirana je škola u prirodi svih OŠ s područja grada Popovače upravo u Posjetiteljskom centru “Crna roda” u Osekovu, kako bi prije svega najmlađima prezentirali naše bogatstvo, i na taj način bi pokrenuli jedan lanac koji smatramo da je budućnost našeg kraja, dakle, da turizam postane jedna od profitabilnijih grana na području grada Popovače. Provođenje takvih aktivnosti planirano je i za 2023. godinu“- istaknuo je gradonačelnik obrazlažući prijedlog rebalansa Plana i programa Turističke zajednice za 2022. godinu.

Osvrčući se na proteklu godinu, voditeljica TZ-a Ksenija Tomac Špoljarić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su sve planirane aktivnosti tijekom godine uspješno provedene, te da su ovih dana uspješno realizirane i brojne aktivnosti u okviru programa „Dani Adventske radosti i Božića 2022“.