Održani “Dani repušničke kulture”

U organizaciji KUD-a Repušnica proteklog su vikenda održani Dane repušničke kulture. Tom prilikom ovo kulturno umjetničko društvo prikazalo je presjek svog ovogodišnjeg rada, a program su oplemenili i nastupi gostiju, učenika OŠ Stjepana Kefelje – Područne škole Repušnica, KUD-a “Marijan Lanosović” Orubica, KUD-a “Filipovčice” Komletinci, KUD-a “Zvonko Ban” Jarmina i pjevačke skupine KUD-a “Mijo Stuparić” Velika Ludina.

U teškom vremenima, nakon godina koje su bile obilježene pandemijom, domaćini su nastojali održati svoj rad na očuvanju tradicije, a uspješnost su okrunili i brojnim aktivnostima te županijskim i državnim smotrama, a čime se okupljenima pohvalila predsjednica društva Sanja Durbek.

Kako na ovom programu, tako i na uspjesima, tom su im prigodom čestitali brojni uvaženi gosti i sponzori koji ih vjerno prate. Između ostalih Danima repušničke kulture nazočili su i saborska zastupnica Marijana Petir, predstavnici Grada Kutine, gradonačelnik Zlatko Babić, predsjednik Gradskog vijeća Robert Krpes, pročelnik Ivan Crnac, te predstavnici Gradskog saveza KUD-ova, Mjesnog odbora, Zaklade Sandra Stojić, Muzeja Moslavine Kutina…

Čestitavši Repušnjacima na uspješnom radu te kontinuiranom održavanju ove važne manifestacije, saborska zastupnica Marijana Petir i gradonačelnik Zlatko Babić naglasili su i važnost očuvanja tradicije, odnosno čuvanja identiteta i običaja Moslavine, ali i izrazili podršku za aktivnosti koje ovo 92-godišnje društvo planira.

Uz koncert, Repušnjaci su priredili tombolu, prigodnu izložbu, upoznali ih sa zbirkom svojeg ruha i rukotvorina te im predstavili  bojanku „Po polju je cvao šaren cvijet“, a druženje su završili zajedničkom pjesmom s publikom, ali i podsjetnikom na neumornog čuvara povijesti i baštine Moslavine, Dragutina Pasarića.